20 januari 2022

Het leven als een advocaat

Velen van jullie weten het misschien al maar in het dagelijks leven ben ik advocaat bedrijfsovername. Veel mensen zien alleen de voordelen van een advocaat zijn. Ik heb niks te klagen over mijn werk maar zoals elk werk zijn er ook nadelen. Ik heb geen enkel spijt gehad dat ik dit traject ben ingegaan. In dit artikel ga ik je vertellen over hoe het nou eigenlijk is om advocaat te zijn. In dit artikel ga ik je mijn ervaringen delen over het leven als een advocaat. Veel leesplezier! 

Geen dag is het zelfde

Als een advocaat is geen dag hetzelfde. Natuurlijk ben je wel ongeveer bezig met het zelfde werk maar elke case is anders. De cases die voorbij komen verschillen heel erg. Van het regelen van een echtscheiding tot het verdedigen van een client. Als advocaat zijnde moet je tegen stress en werkdruk kunnen. Je moet altijd je hoofd koel houden om het beste te presteren. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat jouw client onterecht een straf krijgt omdat jij als advocaat zijnde niet goed functioneerde. 

Hoe ben ik begonnen? 

Al sinds jongs af aan wilde ik al advocaat worden. Mijn vader was advocaat food. Hij was altijd een rolmodel geweest. Als hij eenmaal thuis kwam deelde hij zijn verhalen op werk. Dit heeft mij geïnspireerd om ook rechten te gaan studeren. Voor veel mensen is een advocaat vastgoed nog een vaag begrip. Bekijk dan eens dit artikel voor meer informatie! Het studeren van rechten was mij niet al te makkelijk af gegaan. De lesstof was heel theoretisch en ik had in het eerste jaar weinig motivatie. Gelukkig heb ik niet opgegeven en mijn stinkende best gedaan. Met een trotse blik kijk ik nu terug naar al die jaren die ik zo hard heb gewerkt!