20 januari 2022
Narcisme en scheiding

Met een goed gevoel scheiden

Soms doe je er goed aan om te scheiden van je partner, niet dat het zo leuk is maar als de situatie zo is kun je er beter goed mee omgaan. Zeker met een narcistische partner zal het niet meevallen om dit proces tot een goed einde te brengen, vaak heb je hulp nodig omdat je er anders niet uit zal komen. Vaak wordt de aandacht volledig op je partner getrokken, en zal hij zichzelf in de belangstelling zetten zodat jij je ondergeschikt voelt. Met de hulp van een scheidingsbemiddelaar worden de belangen van jullie beiden behartigt, en van de kinderen als deze er ook zijn. Narcisme en scheiding is een moeilijk traject.

Zorg voor de kinderen

Het hangt als een blok aan je been om het je partner te vertellen, wat zal hij of zij doen en reageren. Volgt het oude liedje weer met manipulaties, onder druk zetten of word je als partner gekleineerd? Door gebruik te maken van scheidingsbemiddeling zorg je ervoor, dat iedereen gelijk wordt behandeld. Ook de belangen van de kinderen worden meegenomen als deze in het spel zijn, je zult merken dat het traject een stuk eenvoudiger wordt wanneer je iemand achter je hebt staan. Een bemiddelaar is namelijk altijd neutraal, en is er voor elke partij dus ook de kinderen.

Narcisme en scheiding

Uitdagende scheiding

Wanneer je wilt scheiden is dit een hele procedure die je moet doorlopen, met een narcist lijkt dit traject wel twee keer zo lang te zijn. Gelukkig weet een bemiddelaar precies hoe deze moet handelen bij narcisme en scheiding, want hij of zij herkent dit direct en zal niet anders handelen dan bij andere mensen. Er zal gewoon neutraal worden gehandeld net zoals het er bij een andere scheiding ook aan toe gaat, op de website zorgzaamscheiden.nl kun je hier ook van alles over lezen hoe het traject in zijn werk gaat.