20 januari 2022

Vastgoed advocaten, wat doen zij precies?

Een vastgoed advocaat is een advocaat die je adviseert over alle aspecten op het gebied van vastgoed. Het gaat niet alleen over het kopen of verkopen van grond of een pand, het werk van een vastgoed advocaat is veel breder dan dat. Damsté advocaten heeft al ruim honderd jaar de beste specialisten in dienst die werken voor complexe juridische vraagstukken omtrent het bouwrecht, huurrecht en het vastgoed. Op de website kunt u ook van alles vinden over onze advocaten!

Wat doet een vastgoed advocaat nou eigenlijk precies?

In het vastgoed gelden veel regels. Afspraken tussen beide partijen in een bouwproces, koop- en verkoopcontracten, maar ook dwingende voorschriften vanuit de overheid. Elk van deze aspecten heeft wel zo zijn kwaaltjes. Wanneer je hiermee te maken hebt, is het heel handig als je een vastgoed advocaat inzet. Een vastgoed advocaat kent deze kwaaltjes namelijk en weet als geen ander hoe je hier het beste mee om moet gaan. 

De eerste stap die een vastgoed advocaat moet nemen is het bestellen van een titelonderzoek. Dit document moet worden onderzocht om er zeker van te zijn dat er geen uitstaande pandrechten, claims of andere onvolkomenheden op het terrein zijn. Het komt er dus op neer dat een vastgoed advocaat er voor zorgt dat het onroerend goed vrij en duidelijk overgedragen kan worden aan de eventueel nieuwe eigenaar. Wanneer al het papierwerk is voltooid en ondertekend, beëindigt de vastgoed advocaat het proces door verschillende dingen te doen. De juiste documenten moeten worden geregistreerd. De vastgoed advocaat zorgt er daarnaast ook voor dat de partijen die bij de transactie betrokken zijn hun juiste commissies ontvangen. 

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een vastgoed advocaat bij Damsté Advocaten.

Nu kan men wellicht denken, ‘ik kan dit zelf wel’. Wat voor voordelen zou zo’n soort advocaat mee brengen dan? Lees dan vooral hieronder de diverse voordelen, het zijn er namelijk een hoop! Een vastgoed advocaat is er voor de cliënt en zorgt ervoor dat je gehoord wordt! Lees hieronder de andere (vele) voordelen van het inhuren van een vastgoed advocaat. 

  • Een vastgoed advocaat onderzoekt altijd nauwkeurig of er een praktische mogelijkheid bestaat om het geschil op te lossen. Wanneer er toch een proces moet komen, kan een vastgoed advocaat altijd de cliënt hierbij bijstaan.
  • Een vastgoed advocaat kan iedereen bijstaan, denk bijvoorbeeld aan: kopers, verkopers, woningcorporaties, VVE’s, beheerders en aannemers van bijvoorbeeld gemeentes.
  • Een advocaat kan daarnaast ook nog persoonlijke begeleiding geven
  • Het bespaart een hoop stress, inspanning en tijd

Kortom, het inhuren van een vastgoed advocaat helpt u waar nodig en zorgt dat alles goed voor u geregeld wordt. Wij hopen u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd over het rechtsgebied zelf en over onze specialisten van het vastgoed. Mocht u na het lezen van deze tekst nog steeds vragen hebben over het rechtsgebied of over het werk van een vastgoed advocaat, neemt u dan gerust op met Damsté Advocaten. Zij zullen u graag te woord staan. 

Damsté Advocaten is bereikbaar op het mailadres info@damste.nl en op telefoonnummer 0202801400. De kantoren zijn te vinden in Amsterdam, Almelo en in Enschede. 

Lees meer…