20 januari 2022

Verandering in de organisatie

Heeft uw bedrijf al jaren dezelfde, goed functionerende, organisatie, maar is het toe aan verandering? Lees dan verder voor de stappen die u kunt ondernemen.

Organisatie

Uw bedrijf is toe aan een verandering in de organisatie en om u hierover te adviseren, schakelt u een bureau in dat is gespecialiseerd in verandermanagement. Wat zo een adviseur met u bespreekt is onder andere hoe uw organisatie in elkaar zit. Is het een bottom-up organisatie of juist een top-down? Moet er iets veranderd worden aan het cultuur van uw bedrijf? Hoelang zal het mogelijk duren om de veranderingen terug te zien in de organisatie? Zulke vragen zijn natuurlijk van belang voordat er een stap gezet kan worden en het is dan ook vanzelfsprekend dat u verantwoordelijk bent voor het stapsgewijs implementeren van de plannen in uw bedrijf als ze eenmaal opgesteld zijn aangezien een adviesbureau u alleen maar een zetje geeft om een start te maken.

Medewerkers

Het is vanzelfsprekend dat uw medewerkers een enorm belangrijke rol spelen in uw organisatie aangezien zij ervoor zorgen dat de doelen en resultaten behaald worden. Wat een verandering in de organisatie kan zijn, zijn zelfsturende teams. Wat houdt dit precies in? Zelfsturende teams zijn medewerkers die de ruimte en vrijheid hebben om te zorgen voor betere resultaten. Het is dan ook logisch dat zij de verantwoordelijkheid hiervoor op zich nemen. Dit kan een positief effect hebben op hoe de medewerkers hun werk ervaren, omdat het ervoor kan zorgen dat zij met plezier het werk uitvoeren mede doordat zij de vrijheid en ruimte hebben om hun taken uit te voeren. Overigens kan dit efficiënt zijn en kan het er ook voor zorgen dat er gewerkt kan worden vanuit nieuwe perspectieven van de medewerkers.

Ook interessant: mok bedrukken