6 december 2021
VOG

Verklaring aanvragen omtrent het gedrag

In sommige gevallen heb je een vog aanvraag nodig, bijvoorbeeld een nieuwe baan of je gaat verhuizen naar het buitenland of je hebt een visum nodig. De verklaring is een bewijs van goed gedrag over een bepaalde periode. De werkgever kan de verklaring al voor je aanvragen, wel is het nodig dat je dan je eigen kunt identificeren via internet. Van de dienst Justis ontvang je een e mail dat er een VOG is aangevraagd voor je. Je klinkt op de link in de mail en bevestigt je gegevens. 

Eenvoudig zelf aanvragen via internet

Heeft je toekomstige werkgever geen vog aanvraag gedaan, maar moet je deze zelf doen dan kun je dit heel eenvoudig doen op vog-aanvraag.info. Nadat je de gegevens hebt ingevuld en betaald hebt is het alleen nog wachten op het antwoord, dit kan variëren van  een tot vier weken. De dienst Justis zal bekijken of je geen strafbare feiten hebt gepleegd, is dit niet het geval dan zal je zeker de verklaring omtrent je gedrag krijgen.

VOG

Waar wordt er gekeken?

Wanneer je een vog aanvraag doet zal dienst Justis bekijken of je iets strafbaars hebt gedaan. Er kan op meerdere fronten informatie over je aan worden gevraagd, bij de politie, de Reclassering of het Openbaar Ministerie. Ben je wel eens in het buitenland in de fout gegaan dan kan dit ook worden bekeken. Tevens hoeft een strafbaar feit niet direct te betekenen dat je verklaring omtrent het gedrag niet krijgt. Zijn de strafbare feiten wel relevant voor je nieuwe functie dan wordt de verklaring afgewezen.