20 januari 2022

Waarom is er een advocaat voor ondernemers?

Als ondernemer heb je altijd druk en veel verschillende zaken aan je hoofd. Als ondernemer wil je vooral focussen op het ondernemerschap en zit je vaak niet te wachten juridische problemen of procedures. Een simpel voorbeeld zijn contracten. Een advocaat voor ondernemers kan bijvoorbeeld helpen bij het checken, maar ook geheel opstellen van contracten. Daarbij kunnen ze problemen in relatie tot contracten voor je oplossen. 

Vaak vervult de advocaat ook een simpele rol als aanspreekpunt bij onduidelijkheden. Hierdoor heb je een vertrouwd contactpersoon die al jouw juridische vragen kan beantwoorden zodat er met praktische oplossingen gekomen kan worden.

De activiteit voor de advocaat kunnen enorm uiteenlopen en dit betreft vaak maatwerk. Denk aan arbeidsrecht en ontslagrecht, maar ook privacykwesties (de nieuwe AVG wet) en productaansprakelijkheid. Deze rechtsgebieden binnen ondernemersschap kunnen enorm verschillen.

Om door te gaan op het voorbeeld van advocaten is het slim om een specialist in te huren. Je wilt niet kostbare fouten komen te staan waar je achteraf een specialist naar had moeten kijken. Zo wil je bijvoorbeeld dat huurcontracten goed opgesteld worden, zodat er geen problemen met je huurders ontstaat. 

In Rotterdam zijn er verschillende goede advocaten. Als je opzoek bent naar een advocaat dat gespecialiseerd in ondernemers, kijk dan eens op de website van LVH advocaten. Deze link: advocaat Rotterdam brengt je direct naar hun website. 

Mochten er nog meer vragen zijn over advocaten voor ondernemers dan kun je contact opnemen met dit bedrijf door ze te bellen of mailen. Uiteraard kun je er ook ook een afspraak maken voor een lekker bakje koffie en een gesprek op locatie.