6 december 2021
Narcisme en scheiding

Wat is een mediator?

Veel mensen zullen misschien nog niet weten wat een mediator is. Dat is ook nog niet gek, als je nog niet in die fase van je leven terecht bent gekomen. Daarom wil ik in deze blog toelichten wat een mediator is, een aantal taken van een mediator en waar je meer informatie kan vinden!

Een mediator

Een mediator is een professional die gespecialiseerd is in het begeleiden van een echtscheiding. De mediator zorgt ervoor dat de scheiding in goede banen verloopt en dat er goede afspraken tussen het echtpaar gemaakt worden.

Taken van een mediator

Een mediator heeft dus verschillende taken. De belangrijkste taken zijn: afspraken maken over woonplaats, geldzaken, onroerend goed en voor de echtparen met kinderen een ouderschapsplan. In het ouderschapsplan staan afspraken over waar de kinderen gaan wonen, waar ze naar school gaan, hoe vaak de kinderen bij welke ouder zijn etc. Daarnaast staat er ook in vermeld hoe de ex-partners met elkaar in contact komen over belangrijke zaken omtrent de kinderen.

Andere belangrijke taken zijn bijvoorbeeld:

  • Gesprekken ondersteunen tussen het echtpaar indien dit moeilijk verloopt
  • Afspraken maken tussen het echtpaar om omgang gemakkelijker te maken (los van de eventuele kinderen)
  • Stappenplan maken

Meer informatie?

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld mediation ede? Dan kan je naar de site van Circles Mediation. Hierop staat alles over mediation.

https://www.circles-mediation.nl/