20 januari 2022
minilening

Wat is een minilening

Veel mensen weten wat een hypotheek is en wat een lening inhoudt. Alleen is het vaak onduidelijk wat voor een verschillende leningen er allemaal zijn. Er zijn enorm veel verschillende soorten leningen waar je uit kan kiezen als bedrijf of consument. Zo heb je bijvoorbeeld een minilening. Dit is een lening van 50 euro tot en met 1500 euro. Deze lening betaal je meestal terug binnen 1 of 2 maanden. Dit wordt vaak gebruikt voor een voorschot op je salaris. Dit kan zorgen dat je iets kan kopen dat je nog echt nodig hebt op dat moment en niet een aantal weken kan wachten om het te kopen. 

minilening-gemak-dient-de-mens

Waar moet je op letten als je een lening aanvraagt

Er zijn vele dingen waar je op moet letten als je een lening wilt verstrekken. Ten eerste is het belangrijk om na te gaan of je de lening echt nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoeveel je wilt lenen en in welke tijd je dit terug gaat betalen. Ten tweede is het zo dat je jezelf moet nagaan of je ingeschreven staat bij het BKR. Als dit het geval is kan je amper een lening krijgen. Dit is namelijk een bedrijf die mensen op een rijtje zetten die zich of niet aan een eerder leencontract hebben gehouden of dat je in de schulden staat. Je kan wel uit dit systeem kopen alleen is dit enorm lastig om voor elkaar te krijgen.

Vergelijkingssites

Na het checken wat je wilt lenen en of je überhaupt wel kan lenen kan je gaan vergelijken. Dit kan je doen door naar verschillende vergelijkingssites te gaan. Op deze websites kan je mooi zien welk bedrijf voor jou het goedkoopst is en welk bedrijf er het beste is volgens de klanten.